Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΝΑΥΛΙΑ με έργα ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΙΩΤΗ


Το Τροφώνιο Ωδείο σας προσκαλεί στη Συναυλία με έργα του συνθέτη, μαέστρου και καθηγητή Ανώτερων Θεωρητικών Νίκου Καριώτη
ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 και  ωρα 7μ.μ. στο  ΘΟΛΩΤΟ ΚΡΥΑΣ - ΛΙΒΑΔΕΙΑ
Συμμετέχουν οι:
Μαρία Δούκα: soprano
Βάσω Καριώτη: mezzo soprano

Κατερίνα Μπότση: πιάνο
Θάνος Μαργέτης: πιάνο
Μικτή Χορωδία Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Μαρσύας &
Παιδική Εφηβική Χορωδία Τροφώνιου Ωδείου
Διευθύνει ο Νίκος Καριώτης 

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Μουσική: Νίκος Καριώτης

1. "Πέντε στιγμές για πιάνο"
2. "Φαντασία για πιάνο"
πιάνο: Θάνος Μαργέτης

3.Δύο τραγούδια από τον κύκλο "Ερωτικό κάλεσμα"
σε ποίηση του συνθέτη Νικου Καριώτη
Τραγούδι: Μαρία Δούκα
Πιάνο: Κατερίνα Μπότση

4. Τέσσερα  τραγούδια από τον κύκλο τραγουδιών " Κόρη της Σελήνης"
σε ποίηση του συνθέτη Νικου Καριώτη
Τραγούδι: Βάσω Καριώτη
Πιάνο: Θάνος Μαργέτης

5. Καντάτα "Κατεβαίνοντας τη σιγή των αιώνων"
Ποίηση: Νικηφόρος Βρετάκος
Χορωδία Καλλιτεχνικου Εργαστηρίου "Μαρσύας"

6. "Ο Οδηγητής"
Ποίηση: Κώστας Βάρναλη
Χορωδία Καλλιτεχνικου Εργαστηρίου "Μαρσύας"
Παιδική- Εφηβική Χορωδία Τροφώνιου Ωδείου


Διευθύνει ο Νίκος Καριώτης


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Νίκος Καριώτης : Συνθέτης, διευθυντής χορωδίας, καθηγητής Aνώτερων Θεωρητικών και Σύνθεσης. Μέλος του Δ.Σ της Στέγης των Ελληνικών Χορωδιών.

Γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα , σπούδασε ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση με τον Μιχάλη Τραυλό στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας απ’ όπου αποφοίτησε το 1994 με δίπλωμα σύνθεσης με γενικό βαθμό άριστα.
Σπούδασε επίσης κιθάρα με την Όλγα Καλογριάδου και πήρε μαθήματα τραγουδιού από τον Γιώργο Ζερβάνο και την Mαρίνα Φιδέλη.
Υπήρξε μαθητής των Αντώνη Κοντογεωργίου, Μαίρη Πετράν (διεύθυνση χορωδίας) και Ανδρέα Βουδούρη, Λευτέρη Χαλκιαδάκη (διεύθυνση ορχήστρας)
Διδάσκει από το 1989 ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση στο Εθνικό Ωδείο στο Ελληνικό Ωδείο και στο Τροφώνιο Ωδείο Λιβαδειάς.
Το συνθετικό του έργο περιλαμβάνει μια συμφωνική εισαγωγή, μια συμφωνιέτα για ορχήστρα εγχόρδων, τρεις καντάτες για σολίστ χορωδία και ορχήστρα πάνω σε ποίηση Οδ. Ελύτη, Νικ. Βρεττάκου και Κωνσταντίνου Καβάφη, δύο κουαρτέτα εγχόρδων τραγούδια για φωνή και πιάνο έργα μουσικής δωματίου έργα για χορωδία α καπέλα.
Έργα του έχουν εκτελεστεί από καταξιωμένους σολίστ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό.
Είναι ιδρυτής του καλλιτεχνικού εργαστηρίου Μαρσύας και ως διευθυντής της χορωδίας του έχει κληθεί και διευθύνει στο παγκόσμιο φεστιβάλ του Cantonigros στην Ισπανία (2007),δύο φορές στο παγκόσμιο Φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής στο LORETO της Ιταλίας(2005,2009)
Επίσης έχει κατακτήσει ασημένιο μετάλλιο στο διεθνές θρησκευτικό φεστιβάλ της Πράγας (2008) και 2ο βραβείο και χρηματικό έπαθλο στο Φεστιβάλ «Μίκης Θεοδωράκης» της Ναυπάκτου. Πρόσφατα κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στο διεθνή διαγωνισμό του Partubice της Τσεχίας. 
Από το 2007 αναλαμβάνει την διεύθυνση της χορωδίας του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης την όποια εμφανίζει σε αρκετά ελληνικά φεστιβάλ καθώς και στην Ουγγαρία επίσης μαζί της κατακτά την ¨Ανοιξη του2012 το 2ο βραβείο και χρηματικό έπαθλο στο διεθνές φεστιβάλ Μίκης Θεοδωράκης στην Ναύπακτο.
Έχει διευθύνει επίσης την μικτή χορωδία του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου «Ασπασία Κανατσούλη»
Σήμερα διευθύνει την Παιδική Εφηβική χορωδία του Τροφωνίου Ωδείου Λειβαδιάς ενώ το 2008 ιδρύει την Παιδική χορωδία και τη Μεικτή χορωδία του Δήμου Μεταμόρφωσης. 
Ως διευθυντής της ορχήστρας δωματίου του Α.Σ.Μ.Α και με την σύμπραξη της χορωδίας του Καλλιτεχνικού εργαστηρίου «Μαρσύας» έχει παρουσιάσει έργα μεγάλων συνθετών J.S.Bach,A.Vivaldi,A. Corelli,W.A. Mozart, F. Mendelssohn,S. Prokofiev, B.Bartοk, A.Piazzolla,Ν. Σκαλκώτα, Μ.Βάρβογλη καθώς και έργα νέων Ελλήνων συνθετών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: