Ρεσιτάλ πιάνου θα πραγματοποιηθεί στο Athenaeum 
τηνΠαρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014 ώρα -8.00 μ.μ.

Ο καταξιωμένος πιανίστας Άρης Γραικούσης,γνωστός στο κοινό της πόλης μας (συνεργασίες με Τροφώνιο Ωδείο) θα παίξει έργα Ρομαντικών συνθετών, Scriabin, Rachmaninoff, και Moussorgsky.

 ATHENAEUM LA DIVINA-  ADRIANOU 3, 10555 Athens 
http://www.athenaeum.com.gr/el/1422/?nid=1204

                                               ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

                                " Περίπατος στη Ρωσία"


Αlexander Scriabin ( 1872 – 1915 )
24 Preludes op. 11
Sergei Rachmaninoff ( 1873 – 1943 )
- 2Fantasy Pieses from op. 3
Modeste Moussorgsky ( 1839 – 1881 )
Pictures at an Exhibition
Promenade I
Promenade II
Promenade III
Promenade IV
Promenade V
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
  Άρης Γραικούσης
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών με υποτροφία στην τάξη της κυρίας Ρ.Σχοινά, απ’όπου πήρε το δίπλωμά του το 1998, με Α΄ βραβείο και χρυσό μετάλλιο.Είχε ενεργό συμμετοχή σε πολλά σεμινάρια πιάνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τους : M.Tirimo, J.Mounier, Duo Ganev, E.Rjanof, Δ.Ευνουχίδου, B.Berthold P.Badura-Skoda. Στην συνέχεια, σπούδασε στην ανώτατη μουσική ακαδημία του Detmold στην Γερμανία, «Μουσική Παιδαγωγική» στην τάξη του M. Kellig και στο τμήμα «Καλλιτεχνικής Ωρίμανσης» στην τάξη του Γάλλου πιανίστα Jean-Efflam Bavouzet από όπου πήρε το ακαδημαϊκό δίπλωμα πιάνου (Reifeprüfung-Diplom) με άριστα. Κατόπιν, μελέτησε δίπλα στην διακεκριμένη παιδαγωγό Renate Kretschmar-Fischer. Επί δύο έτη παρακολούθησε μαθήματα στο Τμήμα Συνοδείας Τραγουδιού στην τάξη του Weber και εργάστηκε στη σχολή όπερας της Ακαδημίας και σε τάξεις τραγουδιού.Έχει κάνει ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στο Detmold (Αμφιθέατρο Ακαδημίας και Brahms-Saal), στο Hannover (Αμφιθέατρο της Waldorfschule και Maritin-Saal), στο Bielefeld, Wittmund, Herford και στην Πολωνία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μουσικές Πέμπτες» του Sopot, στο Gdansk.Στην Ελλάδα, έχει εμφανιστεί στο Φεστιβάλ Ηρακλείου Κρήτης (Κηποθέατρο Χατζιδάκις, Βικελαία Βιβλιοθήκη), στο Αναγεννησιακό φεστιβάλ Ρεθύμνου (Τζαμί Νερατζέ) και ως σολίστ με την «Δημοτική Συμφωνική Πειραματική Ορχήστρα Ρεθύμνου» στο Ενετικό Κάστρο Fortezza, στο φεστιβάλ Χανίων, στο διεθνές καλλιτεχνικό κέντρο και ωδείο Athenaeum, στο κρατικό ωδείο Θεσσαλονίκης, στο φεστιβάλ Σύμης, στους πολυχώρους Διέλευσις, και Πινακοθήκη στο ιδρυμα Κακογιάννη, στο Πήλιο, στο ιστορικό μουσείο της Υδρας, στο πανεπιστήμιο Ηρακλείου, στο κάστρο της Νάξου στο ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας και στο πνευματικό κέντρο Μυκόνου. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συναυλία για την “πανσέληνο του Αυγούστου” το 1999 στην Δήλο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Το 2005, διακρίθηκε σε ακρόαση της EPTA (European Piano Teachers Associations) όπου του διοργάνωσαν ατομικό ρεσιτάλ. Ασχολείται ενεργά με την συνοδεία στο κλασσικό και σύγχρονο τραγούδι και έχει κάνει πολλές συναυλίες με ρεπερτόριο από μπαρόκ εποχή, βραδιές με lied, άριες, κύκλους ελλήνων συνθετών, καθώς και ρεπερτόριο από θεατρικό και κινηματογραφικό μιούζικαλ, Τάνγκο, Γαλλικά τραγούδια. Συνεργάζεται με την ηθοποιό-σκηνοθέτη Μάνια Παπαδημητρίου που παρουσιάζουν την μουσικο-θεατρική παράσταση «Ας θυμηθούμε χωρίς νοσταλγία » σε κείμενα της Μάνιας Παπαδημητρίου. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο φεστιβάλ Αίγινας το 2012 και συνεχίζει σε πολύχωρους και θέατρα της Αθήνας, καθώς επίσης παρουσιάστηκε και στην Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λήμνο, Ναύπακτο, Κρήτη,Αιγές και Αιγίρα. Από το 2004 διδάσκει πιάνο στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών.


Δείτε ΕΔΩ φωτογραφίες από την μουσικο-θεατρική παράσταση «Ας θυμηθούμε χωρίς νοσταλγία » που παρουσιάστηκε τον Ιούλιο του  2014 στην Αστραδενή. Την διοργάνωση είχε το Τροφώνιο Ωδείο σε συνεργασία με το Art cafe Αστραδενή.
Άλλες εκδηλώσεις από συνεργασίες  ΕΔΩ,  ΕΔΩ,και ΕΔΩ